PRIVACY BELEID

Als je bij SOPHIA MAE winkelt, willen wij je de best mogelijke online winkelervaring bieden en gaan wij zorgvuldig met je gegevens om. In deze privacyverklaring kun je alles lezen over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.

1. Algemeen

SOPHIA MAE is de verantwoordelijke voor de verwerking in het kader van de GDPR en daarmee verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Dit betreft persoonsgegevens van iedere gebruiker en/of bezoeker van de website en iedere consument die een (online) bestelling plaatst via de SOPHIA MAE webshop.

De door SOPHIA MAE verwerkte persoonsgegevens zijn onder meer:

- De door jou verstrekte gegevens bij het plaatsen van een bestelling, zoals naam, (e-mail)adres, telefoonnummer;

- De gegevens die via cookies worden verzameld. Lees hier meer over in de cookieverklaring.

2. Doeleinden

Er zijn verschillende doeleinden die de grondslag vormen op basis waarvan SOPHIA MAE gegevens verwerkt. Er zijn twee fasen.

Wanneer u aan het winkelen bent:
- om je winkelervaring zo goed mogelijk te maken en de website aan te passen aan je voorkeuren
- om je zo goed mogelijk te kunnen helpen wanneer je contact met ons opneemt
- om je te herinneren aan producten die nog in je winkelwagentje zitten

wanneer u een bestelling plaatst (en daarna):
- om de bestelling op je huisadres te kunnen bezorgen
- om een eventuele retourzending te verwerken
- om je bestelhistorie te tonen in je persoonlijke account
- om je speciale aanbiedingen en het laatste SOPHIA MAE nieuws te kunnen sturen
- voor direct marketing doeleinden
- om je bezoek aan de website te analyseren en je winkelervaring nog beter te maken
- om websitebezoeken te analyseren om fraude te voorkomen

3. Wettelijke basis

SOPHIA MAE verwerkt persoonsgegevens op basis van de uitvoering van de overeenkomst, het gerechtvaardigd belang of toestemming. Toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Dit kan bijvoorbeeld via de afmeldlink in de nieuwsbrief.

4. Bewaartermijnen

SOPHIA MAE bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk. Wij verwerken uw gegevens niet langer dan 24 maanden na uw laatste bezoek aan de webshop, tenzij SOPHIA MAE op grond van een wettelijke verplichting verplicht is persoonsgegevens langer te bewaren. Marketinggegevens worden niet langer dan maximaal 24 maanden bewaard.

5. Rechten van de gebruiker

Wij zorgen ervoor dat uw rechten op grond van de GDPR gewaarborgd zijn. U kunt verzoeken om uw gegevens te wijzigen, te verplaatsen, toe te voegen of te verwijderen (tenzij een wettelijke verplichting anders voorschrijft). Hieronder leggen we ze uit:
- om gegevens die u met ons heeft gedeeld te wijzigen of te verwijderen, of om inzage te krijgen in uw persoonsgegevens die SOPHIA MAE verwerkt, kunt u een e-mail sturen naar contact@sophia-mae.com
- om geen nieuwsbrieven meer van ons te ontvangen, kunt u zich altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief die u ontvangt.

6. Beveiliging gegevens

SOPHIA MAE heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om gebruikers; persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatige verwerking, waaronder het gebruik van een SSL verbinding en versleutelde opslag van de gegevens.

Tevens werken wij samen met gerenommeerde partijen zoals Shopify voor een correcte afhandeling van uw bestelling en Mollie voor uw betalingstransacties.

7. Gegevensverwerkers en overdracht

Je persoonsgegevens worden verwerkt in de Europese Unie. Wij hebben de juiste gegevensverwerkingsovereenkomst gesloten met (sub)verwerkers en nemen redelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat zij passende privacy- en beveiligingsmaatregelen hebben getroffen. In het onwaarschijnlijke geval dat persoonsgegevens toch buiten de Europese Unie worden verwerkt, zorgen wij ervoor dat de juiste beschermingsmaatregelen worden genomen om deze persoonsgegevens te beschermen. Meer in het bijzonder zullen wij ons houden aan de modelclausules van de Europese Commissie.

8. Contact

Heb je een klacht over de verwerking van uw persoonsgegevens door SOPHIA MAE? Laat het ons weten en we kunnen er eerst samen uitkomen. Het is ook altijd mogelijk om een klacht in te dienen bij het College Bescherming Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Onze gegevens:

SOPHIA MAE B.V.
Amsterdamsestraatweg 29B
1411AW Naarden
contact@sophia-mae.com

9. Wijzigingen

Wijzigingen in deze privacyverklaring zullen op de website worden gepubliceerd. Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 4 oktober 2022.