Naar inhoud

ONZE FAVORIET

Eternal Balm | SOPHIA MAE by Monica Geuze

ETERNAL BALM

Voedende balsem

€20

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Monica Geuze, founder of SOPHIA MAE: exploring the brand's Influence and inspiration

FOUNDERS INTERVIEW MET MONICA GEUZE: ANDERHALF JAAR LATER

Een jaar na het eerste Founders Interview met Monica Geuze, de medeoprichtster van SOPHIA MAE, gaan we opnieuw met haar in gesprek. Wat is er in de afgelopen anderhalf jaar veranderd? Waar is ze het meest trots op? Hoe gaat ze om met tegenslagen die soms onvermijdelijk zijn? En hoe ziet de toekomst voor SOPHIA MAE eruit?

Hoe kijk je terug op anderhalf jaar SOPHIA MAE?

Het is eigenlijk echt moeilijk om onder woorden te brengen. Ik kan niet chronologisch, vanaf het moment van de lancering tot nu, goed verwerken wat wanneer plaatsvond. Het is allemaal in één vloeiende beweging gegaan en toch is er in de afgelopen anderhalf jaar veel veranderd. Het team is aanzienlijk gegroeid, we zijn verhuisd naar een ruimer kantoor, we hebben veel nieuwe producten gelanceerd en er staan nog veel lanceringen op de planning. Het is allemaal zo leuk. Wanneer ik vragen zoals deze krijg, word ik eraan herinnerd hoe belangrijk het is om stil te staan bij de stappen die we zetten. Maar ik weet ook van mezelf dat ik vaak erg ‘go with the flow’ ben, en het mooi vind om op later tijdstip terug te blikken op wat we allemaal hebben bereikt. Bij SOPHIA MAE creëren we veel beeldmateriaal, ik vind het zo leuk om dat later allemaal achter elkaar te zetten om te zien hoe ver we zijn gekomen. 

Wat vond je de mooiste ervaring in deze anderhalf jaar?

De lancering van SOPHIA MAE was heel bijzonder. We waren toen pas met z’n drieën; Stanley, Manon en ik. We waren zo ontzettend zenuwachtig omdat we er zo veel voorbereiding in hadden zitten, en toen we SOPHIA MAE eindelijk lanceerden, viel er een soort last van onze schouders. Daar zaten we dan, in een heel klein kantoor met super veel zooi om ons heen; het is een van mijn favoriete herinneringen omdat dat écht de start van SOPHIA MAE was. De lancering van Aura eau de parfum vond ik ook heel erg bijzonder. Dat is echt een van mijn favoriete momenten. Natuurlijk sta ik helemaal achter alle producten die we ontwikkelen, maar bij Aura eau de parfum viel alles op zijn plek. Na de lancering kregen we zoveel positieve reacties van mensen dat het me compleet overweldigde. Dat is een gevoel wat ik heerlijk vind om te ervaren. Dat Aura onze eerste eau de parfum was, maakte het moment nog zoveel meer bijzonder. Uiteraard zijn we van plan om nog meer parfums te lanceren, maar Aura blijft altijd onze baby.

Wat zijn jouw grootste geluksmomenten als het om SOPHIA MAE gaat?

Dat zijn reacties van mensen die de producten aanschaffen. Het allerleukst vind ik dan als mensen zeggen: mijn favoriete product is bijna op, ik ga een nieuwe bestellen. Dat zien we vaak bij de Majestic Mist en Aura eau de parfum gebeuren. Dat mensen een product hebben dat je zelf hebt ontwikkeld is op zichzelf al een droom die uitkomt, maar dat ze het ook nog eens zo vaak gebruiken dat het een onmisbaar deel van hun routine is geworden, is nog steeds heel onwerkelijk.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben ontzettend trots op het team van SOPHIA MAE. Het team tilt SOPHIA MAE echt naar een ander niveau. We hebben per categorie verschillende mensen aan het roer staan en ik weet zeker dat iedereen die op de functie zit waar ze zitten, zo veel meer verstand van hun afdeling heeft dan ikzelf. Ook al heb ik een soort visie en droom, ik weet dat iedereen op de juiste plek zit en dat maakt me heel trots. Ik denk dan: er zijn gewoon mensen bezig met dingen waar ik zelf helemaal geen weet van heb, die er wel voor zorgen dat het bedrijf kan groeien. Dat vind ik geweldig.

Natuurlijk ben ik trots op alle producten, maar op de Majestic Mist ben ik echt heel trots; het is gewoon zo’n geweldig product, ik gebruik het zelf meerdere keren per week. De Eternal Balm blijft ook echt een favoriet. Het is het soort product wat ik altijd al graag gebruikte, maar ik kon er nooit één vinden met een fijne geur. Aura eau de parfum gebruik ik ook iedere dag, ook als ik een ander parfum draag dan spray ik er altijd Aura eau de parfum overheen. Er ligt zelfs een flacon in mijn auto. Op deze drie producten ben ik dus echt het meest trots.

Welke producten zitten in jouw dagelijkse routine?

Iedere ochtend, avond en eigenlijk de hele dag door gebruik ik de Eternal Balm. De Majestic Mist gebruik ik op dag twee en drie nadat ik mijn haar heb gewassen, maar soms ook net na het wassen om volume en versteviging in mijn haar te krijgen. In de zomer gebruik ik de Goddess Glow met de nieuwe Kabuki Brush zodat je handen niet onder zitten. ’s Avonds in bed pak ik het Gratitude Journal er graag bij, dan lig ik lekker onder mijn dekens die gewassen zijn met Eos laundry perfume en slaap ik op onze Two-sided Pillowcase.

Wat is je favoriete product?

Dit is een vraag die ik heel vaak krijg. Vooral van mensen die voor het eerst iets willen gaan bestellen. Maar om eerlijk te zijn is het echt een beetje alsof je aan een moeder vraagt of ze wil kiezen tussen haar kinderen. Als ik er één zou moeten kiezen… Dan kan ik het gewoon niet. Ik vind de scented candles zo waanzinnig, de roomsprays zijn zo fijn en geconcentreerd, de Eos laundry perfume is lekker, de Majestic Mist, Aura eau de parfum, Golden Mirage eau de parfum, Eternal Balm; ik kan de hele lijst wel opnoemen.

Waarom hebben jullie een wasparfum uitgebracht? 

Wasparfum is echt een niche-product en ook zeker niet een product wat je nodig hebt in je leven, totdat je het één keer hebt gebruikt. Ik ben al jaren fan van wasparfums van andere merken, maar die vond ik vaak wel te sterk qua geur. Ik wilde zelf heel graag een wasparfum ontwikkelen die iets zachter qua geur is. Geurbeleving doet zoveel met mij, en ik denk ook met andere mensen. Als ik mijn dekbed heb gewassen met de Eos laundry perfume dan lig ik in bed en dan voel ik me echt anders dan wanneer ik dat niet heb gedaan. Het is echt dat moment van de eerste nacht in een schoon bed stappen wat al magisch is, maar dit geeft nog net even die extra dimensie eraan. Ik was alles met Eos laundry perfume; ik vind het zo lekker.

Hoe zou je de geur van Eos laundry perfume omschrijven?

Het geeft me een heel schoon gevoel. Heel fris, clean en het voelt gewoon echt alsof ik mijn leven op orde heb.

Wat is het proces van concept tot creatie van een product?

Meestal begint het met een idee of een inspiratie van een ander product dat helemaal naar SOPHIA MAE vertaald moet worden. Daarna gaan we zitten met de vormgeving; wat gaan we doen met de verpakking? Welke uitstraling moet het hebben? Welke naam moet het hebben? Dan krijg je samples van de fabrikant. We werken met fabrikanten uit Nederland en uit het buitenland. Vaak hebben zij hun eigen procedures. Bij cosmeticaproducten moet je bijvoorbeeld door verschillende testfases heen om zeker te weten dat iets veilig is. Dat zijn processen die erg lang duren. Soms kan iets binnen drie maanden klaar zijn, maar het kan ook twee jaar duren. Dat is kan een uitdaging zijn. Vind je na twee jaar een product nog net zo relevant als toen het idee ontstond? Bij iets als een Gratitude Journal is dat makkelijk aan te passen, maar bij andere producten moet je dan weer vanaf het begin beginnen.

Zijn er ook plannen om make-up uit te brengen?

Absoluut. Ik kan niet wachten.  

Hoe bepalen jullie de geur van een product?

Eigenlijk begint dat heel vaak met een gevoel. We zijn allemaal heel erg fan van geuren en geurbeleving. Er is binnen het team ook een select groepje van mensen die zeggen: ‘ik was gister op een plek en de geur die daar hing, dat gaf me een bepaald gevoel. Dat moeten we vertalen naar SOPHIA MAE.’ Dat kan dan in de vorm van een scented candle, een bodylotion, een douchegel of een parfum zijn. We werken met een parfumhuis in Frankrijk en daar kun je naar binnen lopen en verschillende geuren testen. Wat wij willen, is een gevoel krijgen bij een geur. Dat kan een uitdaging zijn, want een gevoel in een potje stoppen is nog niet zo makkelijk.

Toch gaan we hier dan samen over in gesprek, waarna zij daar verschillende geuren en samenstellingen bij ontwikkelen. Naar aanleiding van die samples bepalen we of we daar het juiste gevoel bij krijgen. We hebben veel energie gestoken in het ontwikkelen van onze Hestia scented candle. Het is echt een geur waarvan je denkt: ja, dit is een gevoel. Het is het gevoel van winter, gezelligheid en herinneringen. Het klinkt misschien wat vaag als je niet thuis bent in geurontwikkeling, maar dit is echt hoe Hestia voor mij voelt. Bij de roomsprays heb ik hetzelfde. Aphrodite doet me bijvoorbeeld ontzettend denken aan luxe hotels, luxe winkels en weekendjes weg, het geeft me het gevoel van pure luxe. Artemis geeft me daarentegen een heel sereen en clean gevoel.

Kunnen we al snel nieuwe producten verwachten?

Ja! We hebben meer dan 100 producten op onze development lijst staan, dus we zijn echt hard aan het ontwikkelen. We gaan flink uitbreiden en heel veel producten uitbrengen waar ik zelf niet op kan wachten. Zo komen er bijvoorbeeld mooie haarrollers en hairclips aan, maar ook cosmetica, nieuwe scented candles en producten voor onder de douche. Er komen echt heel erg veel producten aan, en dat zijn allemaal producten waar ik niet op kan wachten. Ook komt er iets aan wat niet kan ontbreken bij het gevoel van SOPHIA MAE: fijne, mooie en comfortabele kleding.

Naar welk product dat dit jaar wordt gelanceerd kijk je het meeste uit?

Ik kijk heel erg uit naar de lancering van onze nieuwe eau de parfum: Golden Mirage. Het is zo’n mooie geur. Ik ben heel erg benieuwd hoe de lancering van dit parfum gaat zijn, mede omdat de lancering van Aura eau de parfum me zo’n krachtig gevoel gaf. Ik vind het zo leuk dat we onze parfum collectie gaan uitbreiden en dit is pas het begin. Ik kan daarnaast ook niet wachten om meer body- en cosmeticaproducten uit te brengen. Dat zijn eigenlijk de langste processen, maar wel de processen waar ik het meest naar uitkijk. Het geeft echt het gevoel dat hard werken wordt beloond.

Hoe omschrijf jij de geur van Golden Mirage?

Golden Mirage past helemaal bij alle andere geuren van SOPHIA MAE, maar is ook weer totaal anders. Als je de producten van SOPHIA MAE fijn vindt, dan zal Golden Mirage eau de parfum ook goed bij je passen. Er zit oranjebloesem in, wat het een frisse, zomerse en zachte ondertoon geeft. Het voelt aan als een vrouwelijke geur, maar Golden Mirage eau de parfum is absoluut unisex. Golden Mirage eau de parfum doet me denken aan een zonsondergang op het strand of op een boot. Het geeft een gevoel van luxe op een liefdevolle manier.

Hoe ga je ermee om als iets niet goed gaat?

Ik denk dat ik daar best goed mee om kan gaan. Ik ben niet iemand die heel snel bij de pakken neer zit. Er gaan namelijk best wel eens wat dingen mis als je in een proces zit waarbij je afhankelijk bent van andere partijen. Soms heb je dan een teleurstelling of een hobbel op de weg, maar het helpt heel erg om te denken dat het nooit iemands intentie is om van het plan af te wijken. We moeten toch door, en dan doen we dat maar op een ander moment. Op de een of andere manier komt het altijd wel goed. Als er iets misgaat, dan komen die dingen echt altijd weer op z’n pootjes terecht. Achteraf denken we dan: misschien is het wel beter dat het zo is gegaan, ondanks dat we op dat moment balen. Soms moet je gewoon roeien met de riemen die je hebt.

Hoe gaan jullie om met feedback?

Op het moment van lancering is het proces nog niet klaar, dan begint de feedback van klanten pas en dat is ook vaak het moment dat we bij elkaar gaan zitten om te bespreken wat we nog kunnen verbeteren. Ook al is dit het product wat we wilden hebben en gaat alles goed, toch blijven we kijken naar wat we kunnen doen om iets nog beter te maken. Hoe kunnen we iets nog meer de look en feel van SOPHIA MAE geven? Je bent dan ook nooit klaar met ontwikkelen: je kan altijd dingen aanpassen. De verpakking kan altijd mooier of duurzamer, de materialen kunnen altijd anders en zelfs de inhoud van een product kan nog veranderen als blijkt dat dat beter werkt. Ik vind het heel leuk dat we onszelf daar niet in hoeven te beperken.

De feedback van onze klanten nemen we heel serieus en we vinden het heel erg fijn als we feedback krijgen, want dat is iets waar we wat mee kunnen. Soms kunnen we ons wat blindstaren op onze producten, dus die feedback is alleen maar waardevol.

Verwacht je ooit klaar te zijn met SOPHIA MAE?

Ik hoop het eigenlijk niet. Toen ik begon had ik wel een andere visie: ik zat er heel zakelijk in. Het moest allemaal zo snel mogelijk groeien en beter worden. Nu sta ik er heel anders in. Ik wil het gewoon echt heel leuk hebben, mooie dingen maken en daarvan genieten. Ik zou het helemaal niet leuk vinden als dit snel weer klaar zou zijn. Dit is waar ik mijn tijd en energie aan wil besteden, ik vind het echt fantastisch.

Wat zijn je toekomstdromen als het gaat om SOPHIA MAE?

Anderhalf jaar geleden had ik nooit gedacht dat we nu hier zouden zijn met SOPHIA MAE. Ik durf nooit zo goed hardop te dromen. Ik wil gewoon mooie dingen maken, gelukkig zijn en het gevoel hebben dat we op de juiste weg zijn. Dat vind ik het belangrijkst. Ik wil niet dat er een gevoel van onzekerheid ontstaat. Ik denk dat we met het hele team van SOPHIA MAE het juiste pad bewandelen, en dat we er samen altijd voor zullen zorgen dat het wel goed komt.

Heb je meer tijd om te ondernemen sinds je bent gestopt met vloggen?

Ik heb niet het idee dat mijn agenda daar leger van is geworden. Ik denk niet dat als je ergens passie voor voelt, dat daar bepaalde uren aan vast moeten zitten. Het is niet zo dat het stipt om 17.00 uur stopt en we de rest morgen oppakken. Als je ergens passie voor hebt, gaat het altijd door en maak je daar ook tijd voor.

Zijn de producten van SOPHIA MAE verkrijgbaar in winkels?

Nog niet, maar we zijn er wel hard mee bezig. We zouden het heel leuk vinden om de producten van SOPHIA MAE in winkels door het hele land verkrijgbaar te maken zodat je de geuren vanuit iedere provincie kan beleven. Dat proberen we nu te doen door met samples te werken, maar dat is toch anders dan wanneer je zelf de tijd neemt om ergens naartoe te gaan om de producten uit te proberen. Mochten jullie ideeën of tips hebben als het gaat om mooie winkels bij jullie in de buurt, stuur ze vooral naar ons door! Wie weet kunnen we samen in gesprek.

SOPHIA MAE eau de parfum banner

HOE HAAL JE HET MEEST UIT JE PARFUM

Ontdek onze tips om het maximale uit Aura en Golden Mirage eau de parfum te halen voor een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie
The creation of the Eternal Balm SOPHIA MAE l SOPHIA MAE bestsellers

VAN CONCEPT TOT CREATIE: ETERNAL BALM

We verdiepen ons in de inspiratie achter de Eternal Balm, de keuze van geurnoten en wat het product uniek maakt.

Meer informatie