Naar inhoud

ONZE FAVORIET

Eternal Balm | SOPHIA MAE by Monica Geuze

ETERNAL BALM

Voedende balsem

€20

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

FOUNDERS INTERVIEW WITH MONICA GEUZE

FOUNDERS INTERVIEW WITH MONICA GEUZE

Monica Geuze is medeoprichter van SOPHIA MAE. Het lifestyle merk werd gelanceerd in januari 2022. Laten we tijdens dit exclusieve interview met Monica Geuze praten over de lancering, en ondernemerschap, maar ook wat SOPHIA MAE voor haar betekent, waarom SOPHIA MAE SOPHIA MAE heet, Monica's grootste uitdagingen, en waar ze van houdt over het hebben van haar eigen merk. 

 

Waarom ben je je eigen bedrijf begonnen?

Al zo'n zeven jaar ben ik actief op YouTube, Instagram en TikTok. Ik vind het heel leuk om dit te doen, maar ik kan me voorstellen dat ik, omdat ik ouder word, op een gegeven moment waarschijnlijk afstand zal nemen. Of gewoon niet zoveel van mijn leven delen als ik nu doe. Ik ben betrokken geweest bij een aantal andere bedrijven, dus ik heb wat geleerd over ondernemerschap en dit is altijd mijn interesse geweest. Maar het was nooit honderd procent mijn eigen zaak. Mijn doel was om mijn eigen bedrijf op te zetten. Ik heb er een paar jaar over gedaan, want je kunt pas een bedrijf starten als je volledig achter alles staat wat je doet. Op een gegeven moment vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Dit zou het moeten zijn, het zou een lifestyle merk moeten zijn voor iedereen. Voor jezelf, maar ook om cadeau te doen aan anderen. Ik wilde dat dit bedrijf mijn tweede baby zou zijn. Ik had deze lijst met namen van kinderen opgeslagen op mijn telefoon. Ik scrolde door de lijst, samen met het gevoel dat ik bij het merk had. Ik zag de naam SOPHIA MAE en, ik weet het niet, ik wist meteen dat het goed was. Dit is het, dit moet het zijn. Ik heb het gegoogeld om te controleren of er niet al honderden bedrijven waren met die naam en die waren er niet. Ik vond dat erg leuk, het voelde alsof het zo moest zijn. Het klopt, het is uniek. Toen ik op Instagram keek, was de naam niet eens bezet! Hierdoor werd ik nog enthousiaster.

Wat is het leukste aan een eigen bedrijf?

Wat ik leuk vind aan het hebben van een eigen bedrijf, is dat je alles zelf kunt beslissen. Dat is ook de reden waarom ik SOPHIA MAE wilde starten. Omdat het essentieel is dat SOPHIA MAE bestaat uit producten die ik graag in het dagelijks leven gebruik. Dit kan variëren van kaarsen naar geurervaringen. Het kan een Dankbaarheidsdagboek, het kunnen er honderden zijn andere producten die bijdragen aan zelfliefde. Dat is wat ik er zo leuk aan vind. Alle producten die ik leuk vind, mooi vind of wil gebruiken, kan ik zelf maken. Dat is een droom die uitkomt. Ik haal nu overal inspiratie uit. Als ik in een warenhuis in Londen of Parijs ben en ik zie daar alle producten, dan wil ik die producten heel graag maken, maar dan in de SOPHIA MAE-stijl. 

Wat betekent SOPHIA MAE voor jou?

SOPHIA MAE gaat over de innerlijke muse die iedereen heeft of zou moeten hebben. Wat ik bedoel met innerlijke muse is het stuk van jou dat het vuur kan zijn dat je aansteekt als je die dag geen zin hebt. Die innerlijke stem die zegt: "Ga sporten omdat je je er beter door voelt." De stem die je elke dag motiveert om het beste uit je dag te halen. Maar ook de stem die zegt: "Het is genoeg, rust even uit." Het deel in je geest dat de leiding neemt als je een beetje verdwaald bent. Er is altijd een deel in je dat je de weg wijst. Mensen reageren altijd verbaasd als ik ze vertel dat ik het gevoel heb dat ik mijn eigen beste vriend ben. Mensen hebben altijd zoiets van: oh mijn god. Misschien vinden ze het zelfs een beetje narcistisch. Maar ik vind zelfliefde super belangrijk, zeker nu ik moeder ben, realiseerde ik me dat je van jezelf moet houden anders kun je niet van anderen houden. Als je niet van jezelf houdt, hoe kun je dan ooit liefde van anderen ontvangen? Daarom wilde ik het merk SOPHIA MAE noemen. Als in, dat is je innerlijke muse die je tijd, liefde en energie geeft en wat je op dat specifieke moment nodig hebt. Daarom wilde ik een merk lanceren dat producten maakt die bijdragen aan dat moment voor jezelf. Producten die je innerlijke muse versterken. Het zijn de kleine dingen, zoals op tijd naar bed gaan of dinerplannen afzeggen met vrienden die lang geleden gepland waren omdat je die dag gewoon geen zin hebt en wat me-time nodig hebt. Maar het is ook plannen maken met vrienden, want je zou het echt kunnen gebruiken. Naast goed voor jezelf zorgen en je gelukkig voelen. Als ik het even moeilijk heb, staat goed voor mezelf zorgen op de eerste plaats. Terwijl je in de spiegel kijkt en denkt: zo erg is het niet. De beleving van geur draagt bij aan dat gevoel. Een mooi hotel binnenlopen met een bepaalde geur in de lucht kan je dat gevoel geven. Bepaalde geuren kunnen je humeur behoorlijk beïnvloeden. Het geeft je een bepaald gevoel van rust. Het kan je in een bepaalde stemming brengen. Ik vind het heel krachtig dat geuren dat kunnen creëren. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Met SOPHIA MAE hebben we geuren gecreëerd die bij bepaalde stemmingen passen. Het zijn producten die bijdragen aan je zelfliefde.  

Wat is leuk aan je eigen merk?

Wat ik leuk vind aan het hebben van mijn eigen merk is dat je alles zelf kunt creëren. Door wat ik doe, krijg ik veel producten toegestuurd. Al zeven jaar sturen bedrijven mijn schoonheidsproducten. Soms zijn het producten die geweldig zijn en niet hoeven te worden aangepast en soms zijn het producten die wat verbetering behoeven om ze perfect te maken. Dat vind ik zo leuk aan SOPHIA MAE. We gaan het wiel niet opnieuw uitvinden. Producten die je lippen hydrateren bestaat al. Nagelriemolie bestaat al. Maar het belangrijkste doel is om onze eigen SOPHIA MAE-stijl te creëren. Ik denk dat dat het meest opwindende deel is van het hebben van mijn eigen merk. 

Is het hebben van een eigen bedrijf moeilijker dan je had verwacht?

Ik had nooit gedacht dat het gemakkelijk was. Maar ik had ook niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn. Je moet aan alles denken. Ik nam al deel aan bepaalde bedrijven, wat het al zegt. Je doet mee, dus je doet niet alles. Je hoeft niet overal rekening mee te houden. Wanneer je het gewicht van het pakket moet bepalen en je weet nergens veel van af omdat je begint als een noob. Je hebt het nog nooit gedaan. Je moet er steeds weer over nadenken en ik denk dat mensen de hoeveelheid werk kunnen onderschatten. Soms zeggen mensen: "Je hebt een kaars gemaakt, en je hebt SOPHIA MAE erop gezet." Dan heb ik zoiets van: "Nou, ga jij het maar doen!" We hebben elk product volledig zelf gecreëerd. Van de geur, wat voor wax, wat voor glas tot welke kleur het zou moeten zijn. Letterlijk alles. De ontwerpen van de merkidentiteit, de naam, de website. Je moet overal rekening mee houden. Je hebt geen idee wat je kunt verwachten qua aantal bestellingen of dat mensen er überhaupt in geïnteresseerd zijn. Je maakt je wel zorgen tijdens dit proces, is het het allemaal waard? Er is een constant onzeker gevoel. Je gaat van: ik geloof echt dat dit het is, naar: niemand wil deze kaarsen, dit is belachelijk, waarom doen we dit?

Wat was je grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is om dingen in te schatten. Dit is vanaf het begin van SOPHIA MAE heel moeilijk geweest. Elke leverancier wil natuurlijk weten hoeveel voorraad je nodig hebt. Ik heb geen idee! Hoeveel mogen we bestellen om te zorgen dat we niet meteen uitverkocht zijn, want dat is een no go. Maar u wilt ook niet eindigen met een aandeel dat u nooit zult verkopen. Terwijl al je geld erin zit. Op een gegeven moment hebben we een aantal dankbaarheidsdagboeken besteld, deze verlopen mogelijk niet, wat ook iets is om rekening mee te houden. Dus we bestelden een paar duizend en drie dagen voor de lancering kwamen we erachter dat we bepaalde codes waren vergeten in het distributiecentrum. Dus moesten we een paar duizend dankbaarheidsdagboeken beplakken voordat we konden lanceren. Dat ging niet echt zoals gepland. Op die momenten denk je: "Shit, dit hadden we anders moeten doen", en probeer je oplossingen te vinden. 

Hoe lang duurde de voorbereidingen?

Ik denk dat het echt van het merk afhangt, maar het heeft lang geduurd. Bijna twee jaar hadden we dit idee. Door de coronacrisis duurde het zo lang en was het moeilijk om dingen te verzenden. Je kunt dus de hele kaars klaar hebben om te gaan, maar het parfum uit Frankrijk ontbreekt, in dit geval moet je wachten. Je kunt de kaars lanceren, maar het is nog geen geurkaars. 

Hoe was de lancering?

Ik dacht altijd dat ik heel goed met stress om kon gaan, maar ik merkte dat naarmate de lanceringsdatum dichterbij kwam, ik erg nerveus werd. Ik heb de nacht voor de lancering niet geslapen. Op de dag van de lancering waren we op kantoor en ik was zo gestrest. Ik kon het niet aan. Ik herinner me, een week voordat we de live gingen, lanceerden we het Instagram-account. En het team en ik hadden het over hoeveel volgers we zouden krijgen. Ik was zo bang om een schatting te maken. Toen dacht ik: "f*ck it, stel jezelf een hoog doel dat je wel hoopt te bereiken." Ik hoopte op 6.000 volgers. Toen we lanceerden, weet ik het niet meer precies, ik denk dat we binnen 24 uur 50.000 volgers hadden. Ik was helemaal in shock. Dit maakte me nog nerveuzer over de lancering. We waren zo opgewonden, we waren op kantoor en we zetten het grote scherm aan met de bestellingen die zouden kunnen binnenkomen. Toen gebeurde het gewoon. De hele dag stond in het teken van de lancering. Later zit je in de auto terug naar huis en denk je: "waarom maakte dit me zo nerveus?" Ik denk dat alle opgebouwde spanning in de maanden en zelfs jaren tot aan de lancering eruit kwam. Ik was nog nooit zenuwachtiger geweest. 

Wat is het meest bijzondere product tot zoverre?

Het meest bijzondere product... moeilijke vraag, want alle producten van SOPHIA MAE zijn bedoeld om jezelf te verwennen. Daarom vind ik alle producten bijzonder. Ik denk dat het meest persoonlijke product voor mij het dankbaarheidsdagboek. Ik heb gemerkt dat wanneer je echt constant een dagboek bijhoudt, het daadwerkelijk een impact heeft op je leven en hoe je de wereld ziet. Met een eenvoudig boek kun je zo'n groot verschil maken. Dat is een mooi ding.  

Hoe gebruik jij het dankbaarheidsdagboek?

ik gebruik de dankbaarheidsdagboek zoveel mogelijk aan het einde van mijn dag. Het ligt in mijn nachtkastje en ik probeer er altijd in te schrijven net voordat ik ga slapen. Ik probeer het als het allerlaatste deel van de dag te doen, want dan zijn er dingen om dankbaar voor te zijn en dan kun je er wat beter over nadenken. Ik denk dat je de lof voor jezelf klein moet houden, want anders werkt het misschien niet. Je vindt het misschien moeilijk om jezelf zoveel te prijzen, maar dat hoeft niet. Je kunt het bescheiden houden, zoals: "Vandaag voelde ik me gestrest en nam ik een moment voor mezelf. Daar ben ik trots op." Of: "Vandaag ging ik niet met de auto naar mijn werk, dus nam ik mijn fiets." Dit zijn kleine dingen die je dag een beetje beter maken. Of dat je motiveerde om betere keuzes te maken.

Wat kun je vertellen over de Eternal Balm?

Je kunt de Eternal Balm gebruiken voor droge plekjes op je lippen, maar ook voor je nagelriemen. Ik zag op TikTok dat mensen het zelfs als highlighter gebruiken. Je legt het gewoon op je jukbeenderen en je ziet er een beetje meer bedauwd en natuurlijk uit. 

@sophiamae_nl

Whatever you've got planned for your Saturday night. The Eternal Balm is the number one essential.

♬ origineel geluid - SOPHIA MAE

Wat kun je vertellen over de kaarsen?

De kaarsen van SOPHIA MAE heb ik overal neergezet. Ik heb graag specifieke geuren in de verschillende kamers van mijn huis. ik gebruik Artemis in de badkamer, en Aphrodite in de woon- en slaapkamer. Ik neem altijd een kaars mee als ik op reis ga. Voor mij geeft het een persoonlijk tintje wanneer je ook in de wereld bent. Het is een gevoel van luxe. Als je je voorbereidt voor het diner en dan een kaars aansteekt. Het is zo gezellig. Als je kaars is opgebrand, kun je het glas heel gemakkelijk schoonmaken. We hebben ervoor gekozen om de wax niet te lijmen met chemicaliën. Het is dus heel eenvoudig om de was te verwijderen en schoon te maken. Je kunt het in principe voor alles gebruiken. Ik gebruik hem als make-upborstelhouder, dus mijn hele badkamer staat er vol mee. Ik zag iemand op Instagram het gebruiken als een vaasje met bloemen erin, wat er heel schattig uitzag. Je kunt het gebruiken voor wattenschijfjes, haarelastiekjes, wat je maar wilt. 

Hoe heb je de geuren gemaakt en hoe ruiken ze?

Het begon met een gevoel dat je ergens van krijgt. Ik wilde wel twee verschillende geuren creëren. Artemis is gemaakt om frisser te zijn. Het gevoel van een nieuw begin. Toen we SOPHIA MAE creëerden, hebben we veel geurworkshops gegeven. We hebben het allemaal gemaakt met een team van drie. Oranjebloesem was een geur die we allemaal erg lekker vonden. Het was dus een logische stap om een geur te creëren met die specifieke geur. Aphrodite is meer met een vleugje musk, amber en vanille. Het is wat warmer. De vrouwen in het team vonden het erg lekker, de man vond het misschien iets te zoet. Maar ik vind het een lekkere geur. 

Welke producten kunnen we in de toekomst verwachten?

Ik heb een enorme lijst met producten die ik wil maken. Het kan van alles zijn dat je innerlijke muse stimuleert. Op dit moment creëren we een droogshampoo en volumespray. Het is bijna klaar dus we wachten tot de cijfers binnen rollen en dan kunnen we ze online zetten. Er is ook een glinsterende olie binnenkort beschikbaar. Eigenlijk wilde ik SOPHIA MAE starten met dit product. Maar nu komt het eindelijk, het is klaar en met succes getest.

Heb je alle producten zelf getest?

Ik heb alle producten absoluut zelf getest. Ik leef mijn droom omdat ik gek ben op geurkaarsen. Ik heb ze altijd al willen aansteken op speciale momenten. Maar nu zijn het mijn kaarsen, dus mijn hele huis staat er vol mee. Ik steek ze aan wanneer ik wil. Ik leef mijn droom door een merk te bezitten met producten waar ik echt van hou. Ja, ik denk dat ik misschien wel de grootste consument van SOPHIA MAE ben. 

Everyday journaling

EEN INTRODUCTIE TOT GRATITUDE JOURNALING

Wat is een dankbaarheidsdagboek? Ontdek de voordelen en krijg tips over wat en wanneer te schrijven in jouw dankbaarheidsdagboek. En ontdek SOPHIA MAE's Gratitude Journal.

Meer informatie